,

förlåt. Nu ska jag gå och duscha och jag tar en bloggpaus, vetinte hur länge den förblir eller om jag ens börjar blogga igen. Hejdå!(skulle läggas upp igår SÖNDAG men blogg.se hade fel)

fredag den sämsta 6

har inte bloggat på länge.. Det kan ni inte räkna med heller, förlåt.

Imorgon kommer ni få bilder från igår på söta pollar! Det gick hur dåligt dom helst, Texas var typ huuuur stark som helst när jag skulle hoppa upp, han åt gräs och jag kom inte upp då mit väst gick upp för den är för liten.. Det slutade med ett litet bråk mellan mig och Fideli. Sen så red vi, Texas var envis och ville inte alls göra som jafg sa. Jag var nog lite stressad och så också. Han gick upp för värsta sakerna och typ ville gå sin egna väg:S Sen så mockade vi oså, åkte hem. Det har inte hänt någonting på hela veckan, förutom att vi fick våra klasser idag, inte nöjd. Imorgon är det enskitjävlastäddagiskolan, finns de nå värre? Svar: nä.

Men ja, har nyss kollat på tv oså. Kommer att ha en liten bloggpaus efter söndag, förlåt men det måste bli så.

 
Fideli Andersson
Ane Sagabråten Borger
Elinore Boström
Rasmus Gustavsson
Oscar Heikkinen
Jonas Henriksson
Linda Holm
Amanda Karlsson
Dennis Karlsson
Isabelle Karlsson
Mustafa Khan Muzammil
Tobias Larsson
Malin Lindberg
Mikaela Lundin
Shano Muhammad Taha
Ebba Olsson
Wilma Persson
Tim Pettersson
Benjamin Strömgren
Stina Svensson
Sandra Vestman
Marika Wahlström

a drop in the ocean a change in the weather

Hejsan! Jag har inte fotat halsbandet som jag lovar då jag är väldigt trött. Jag följde med Fideli hem och vi hade det skoj! Vi åt mat sen så gick vi ner till Anton där var Linnea och Cicci men dom gick hem efter ett tag. Sen så flummade vi lite grann, vid halv åtta så kom pappa och hämta mig! Sen så kollade jag på halva OC avsnitten eftersom pappa inte spela in hela, buhuu. Ska nu skriva lite till engelskaläxan som ska lämnas in imorgon, suck. Vi hörs imorgon och jag hoppas att min update ska bli bättre.


åhh, jag älskar OC..

aj, jag satte i halsen

Hejsan! När jag kom hem så gick jag ut en liten promenix med hunden min och sen så kollde jag på tv klockan 3. Slutade fyra och nu ska jag läsa en engelsk bok, buhu. Läxa... Menmen, vi hörs senare! Kommer även bilder på mitt halsband som det står DANTE och SAMMIE på :) Köp av Olles mamma Cajsa! Nu ska jag läsa Über mycket! 

Överlev nu! 
                                


hahaaa, nybörjarbild.. :)

Hejsan! Har unte mycket att säga, skolan var helt okej och på ridningen så red jag Primeur, vi red ut och han skötte sig! Han var jätte duktig, vi red även några varv på utebanan. Nu kommer bilder från igår!jävligt irriterad

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer. Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem. Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.
Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″


2011-05-01

Tjenare! Hela min dator är väldigt seg för tillfället, vad kan felet vara? Jag ska snart lägga upp lite bilder på bloggen, dock så blev det inga bilder från när vi red då det inte fanns någon som ville/kunde fotografera. Så när vi hade ridit så hämtade jag kameran så tog Fideli några bilder på mig och Dante när vi stog där med all utrustning, jag knäppte även bilder på Fideli och Olliver! Stallet var chill och mys idag, så skönt!

Imorgon börjar skolan igen, diss. Är så himla trött att jag inte orkar skolan just nu. Får nog sova länge inatt!


Smakprov! Nu ska jag duscha, ni får resten imorgon!my cute poni and my best snyggaste friend

Hejhej!
Jag vaknade tio i tio idag, senaste detta lov.. Det var otroligt skönt. Jag ska till stallet halv ett. Jag ska ta med mig kameran så vi får väll hoppas att Fideli vill följa med på en tur? Yes, jag bloggar mer senare + bilder.

Vi hörs!


Fideli och Dante står för bilderna! (gamla sen i vintras)

RSS 2.0